Service Manager, Task özelliği ile harici bir komutun çalıştırılmasına ve Work Item’lar üzerinde işlem yapılmasına olanak tanır. PowerShell komutları kolaylıkla çalıştırılabildiği gibi Orchestartor Runbook’lar da Service Manager’da Task’lar yardımı ile tetiklenebilmektedir.
Aşağıdaki linten Orchestrator Remote Tools 2.51 indiriyoruz. http://orchestrator.codeplex.com/releases/view/76983
Service Manager Management sunucusunda bir paylaşım yaratarak indirdiğimiz paketteki 3 programı buraya kopyalıyoruz. Şimdi paylaşımımızda aşağıdaki gibi 3 bileşenin olması gerekiyor.
Şimdi yapmamız gereken ilk şey ORTUIGenerator.exe bileşenini çalıştırmak. Bu bileşen tüm Runbook’ları tespit ederek ve bunlar için ayrı template’ler yaratmamıza olanak sağlar. Bileşeni ilk defa çalıştırınca aşağıdaki pop-up pencere çıkar. Ok deyip devam ediyoruz.
Açılan yeni konfigürasyon penceresinde Orchestrator sunucumuzun adını yazmamız, veritabanını seçmemiz ve ayrıca console sunucumuzun da adını belirtmemiz gerekmektedir. Orchestrator sunucu adını yazdığımızda veritabanına ulaşamadığına dair bir mesaj alınmakta.
Bu yetkisel problemi aşmak için Orchestrator Service hesabı ile ORTUIGenerator.exe bileşenini tekrar çalıştırıyoruz. Bu sefer hata almadık. Orchestrator veritabanını ve Console Server bilgilerini de belirtiyoruz.
Yukardaki işlem tamamlanınca paylaşıma Config.xml adında bir dosyanın oluşturulduğunu görüyoruz. Yukardaki adımda belirttiğimiz bilgiler XML olarak oluşturulmuş oldu.
Açılan yeni pencerede artık Runbook’larımızı görebiliyoruz. Burada sadece Initialize Data aktivitesinin olduğu Runbook’ların tespit edildiğini görüyoruz. Task olarak çalıştıracağımız Runbook’u seçerek aşağıda “Get details for selected runbook” seçeneğini seçiyoruz ve “Create Runbook Launcher configiguration file” butonuna basarak policy_template.xml dosyasının oluşmasını sağlıyoruz. Artık Task oluşturma işlemine geçebiliriz.
Paylaşım dosyamızın son durumu aşağıdaki gibi.
Service Manager konsolda Library/Tasks/Create Task seçerek Task penceresini açıyoruz. Target class olarak Incident seçiyoruz. Categories bölümünden Incident Management Folder Tasks işaretliyoruz. Command Line bölümünde ise aşağıdaki parametreleri giriyoruz.
Full path to command: \\SCSM\SCSMShare\ORTRunbookLauncherCLI.exe
Insert Property: [code]/IncidentID=$Context/Property[Type=’WorkItem!System.WorkItem’]/Id$[/code]
(Kullandığımız Runbook hangi parametreye ihtiyaç duyuyorsa burada onu ekliyoruz)
Working directory: \\SCSM\SCSMShare\
Task’ımız oluştuğuna göre artık test edebiliriz. Görüldüğü gibi başarıyla Task tamamlandı.